• Please review our updated Terms and Rules here

Another Leading Edge DC-2010E Leading Edge Amber Monochrome Monitor issues

alank2

Veteran Member
Joined
Aug 3, 2016
Messages
2,228
Location
USA
No video and no beeps.

The voltage rails look good at 5V and 12V.

The Varta battery had leaked, but I removed it and cleaned up the leaking. There wasn't too much and the traces that were leaked on look fine.

I've tried the mono/cga switch in both positions. I even tried a good known CGA monitor in both positions and no display, so there is no video.

I pulled and reseated the 8088 CPU. The motherboard looks pretty clean overall.

I'm not sure if the monitor works at all or not either. I can turn out the lights and other than its power led, I don't see any tube activity no matter what I set the contrast/brightness controls to.

I saw another thread about changing a dip switch to disable the RTC; I can try that the next time I mess with it, but I wonder if there are any other things to try when I put it back on the bench again.
 

modem7

10k Member
Joined
May 29, 2006
Messages
10,271
Location
Melbourne, Australia
There wasn't too much and the traces that were leaked on look fine.
I remember once investigating a TV remote control that was battery damaged. The battery-leakage affected traces looked okay, but a multimeter revealed one to be open-circuit.

... but I wonder if there are any other things to try when I put it back on the bench again.
- A very good visual inspection.
- Are there chips besides the 8088 in sockets, i.e. other chips that can also be re-seated ?
- Of the socketed chips, do you have known-working ones on other motherboards that you can temporarily swap in ?
- Can you program replacement EPROM's ?
 
Top